Genel Bilgi


ULUSLARARASI İLİŞKİLER - Programı Bilgileri    

Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Kadir SANCAK

Kazanılan Derece

Programda mevcut olan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere ULUSLARARASI İLİŞKİLER alanında lisans diploması verilir. Sonrasında alan becerilerine de bağlı olarak uzman ünvanıyla farklı birimlerde görev alabilmektedirler.

Kabul Koşulları

1 - Lise ve dengi okul diploması,
2 - Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'den yeterli puan,

Üst Kademeye Geçiş

Eğitimine üst programlarda devam etmek isteyenlerin öncelikle ÖSYM'nin yaptığı sınavlardan belli bir başarıyı sağlamaları gerekmektedir. Amaç öğrencilerin üst öğrenime geçişte ölçme ve değerlendirme kabiliyetinin ölçülmesidir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortlaması elde eden, bitirme çalışmasını başarıyla tamamlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanır.

Mezun İstihdam Olanakları

Mezun olan öğrencilerimiz uzmanlık alanları ve daha sonra karşılacakları meslek sınavlarındaki başarı durumlarına göre gerek kamu alanında gerekse özel sektör alanında farklı birimlerde çalışabilmektedir. Başta dışişleri bakanlığı olmak üzere bakanlık bünyesindeki uzman kadrolarında, yargı kurumlarında, bakanlıklara bağlı tüm birimlerde ve müsteşarlıklarda, farklı yayın kuruluşlarında ve medyada, üniversite eğitimini de devam ettirerek eğitim alanında istihdam edilmektedirler.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır.. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait her dersten bütünleme sınavına girebilir.

Vizyon & Misyon

Bölümün Misyonu

Gerek iç politikadaki gerekse uluslararası sistemdeki bütün unsurları bölgesel gelişmelerin yanı sıra, devlet-dışındaki diğer aktörleri, devlet içerisindeki farklı yapıları, sosyal, ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel vb. kesimleri ve bunlar arasındaki ilişkileri kavramış uluslararası ilişkiler uzmanlarını yetiştirmek.

Bölümün Vizyonu

Bölgesel bağlamda tercih edilen bir uluslararası ilişkiler bölümü olmak